Dolar Alış
:
32.2854
Euro Alış
:
34.8023
Dolar Satış
:
32.3436
Euro Satış
:
34.8650
Ersoy Annesini Unutmadı
Geçtiğimiz yıl annesini kaybeden Tekirdağ Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Ersoy, merhumenin ölüm yıldönümünde Cuma Namazı çıkışı pilav, ayran ve tatlı dağıtarak annesine hayır dua istedi. Ersoy, annesine çok düşkün olduğunu ve kaybının acısını ilk günkü gibi içinde hissettiğini söyledi.

Trakya’da yaşayan Balkan göçmenleri üzerinde önemli bir etkisi bulunan ve özellikle Balkan Türklerinin siyasi tercihlerinde etkili olduğu bilinen Aydın Ersoy, geçtiğimiz yıl kaybettiği annesini unutmadı. Tekirdağ Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı’nı yapan Ersoy, annesinin ölüm yıldönümü nedeniyle Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bulunan Selimiye Camii’nde Cuma Namazı çıkışı pilav, ayran ve tatlı dağıtarak merhumenin ruhuna dua istedi.

“ANNEME ÇOK DÜŞKÜNDÜM”

Ersoy, annesi ile her zaman çok yakın olduklarını ifade ederek, “Annemle ben çok yakındık. Her ölüm erken ölümdür ancak şairin de dediği gibi, ölüm Allah’ın emri, şu ayrılık olmasaydı. Annemi geçen yıl kaybettim ama yokluğunu her gün hissetmeye devam ediyorum. Ona çok düşkündüm. Allah ona bol bol rahmet etsin. Bugün de annemin ölüm yıldönümü dolayısıyla Cuma Namazından çıkan cemaatimize pilav, ayran ve tatlı dağıtarak kendisine hayır dualarda bulunmalarını rica ettik. Ömrüm yettiğince her yıl annemin anısını bu şekilde yaşatmak istiyorum,” diye konuştu.

ARTAN YİYECEKLER SEVGİ EVİNE GİTTİ

Cuma Namazı sonrası cemaate dağıtılan yiyecek ve içecekler fazla gelince, Aydın Ersoy, kalan yemeklerin Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara ulaştırılması talimatı verdi. İsrafın en büyük günahlardan biri olduğuna inandığını belirten Ersoy, “Hayır işlerken günaha girmek istemem. Artan yiyecekleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı Sevgi Evleri’nde kalan yavrularımıza gönderme kararı aldık. Anneciğimin ruhuna değsin,” dedi.